Uusi sahayritys Thaimaassa keskittyy tuottoprosenttiin

Wood-Mizer, Europe

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment

 

Thaimaassa Amphoe Phon Phisaissa toimiva biomassatehdas PSW Parawood on laajentanut liiketoimintaansa sahaukseen. Omistaja huomasi, että sahaamalla korkealaatuista eukalyptus- ja kumipuuta kuormalavojen ja huonekalujen valmistamiseen, saha tuottaisi samalla jätepuuta, jota voisi käyttää biomassana. Parempia ja kookkaampia tukkeja hyödyntämällä sahan tuotantoa olisi mahdollista monipuolistaa, mikä toisi uusia mahdollisuuksia lisätä liikevaihtoa.

Tutkittuaan eri vaihtoehtoja sahan toteuttamiseen, PSW Parawood -yhtiön omistaja Achawee Pong-uan päätti, että perinteiset pystysahat ja muut paikallisesti tuotetut koneet eivät tulisi tarjoamaan uuteen tehtaaseen tarvittavaa tehokkuutta, materiaalin hyödyntämissuhdetta tai laatua, jotka hän halusi saavuttaa.

 

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment.

 

Sen sijaan hän asennutti sahalle sarjan Wood-Mizerin laitteita - Älykkään tukinkäsittelylinjan (SLP1), LT15-sahan, LT20-sahan sekä vannesahan terän huoltolaitteen.

“Wood-Mizerin sahojen ansiosta puutavaramme pinnan laatu ja paksuustoleranssit ovat huomattavasti alueen muita sahoja paremmat. Wood-Mizerin sahat ovat erinomainen ratkaisu Thaimaassa toimiville sahoille, sillä ne parantavat tuottoa ja kapasiteettia sekä vähentävät laitteiden käytössä tarvittavien työntekijöiden määrää.”

Achawee Pong-uan valitsi SLP1-linjan (älykäs tukinkäsittely) vähentääkseen tarvittavien työntekijöiden lukumäärää saaden samalla kuitenkin paremman tuoton korkealuokkaisista tukeista, kiitos ohuempien vannesahanterien. Yhden tukin sahaus viimeistellyiksi uunikuivaukseen valmiiksi laudoiksi kestää vain kaksi minuuttia. SLP-linjan käyttö edellyttää vain viisi työntekijää sekä yhden henkilön, jonka tehtävänä on ajoittain kuormata tukit tukkilaiturille.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour

 

Achawee Pong-uan on vakuuttunut, että Wood-Mizerin sahojen tuottoprosentti kattaa nopeasti hankintakustannukset ja että sahasta tulee pitemmän päälle tuottavampi ja menestyksekkäämpi.

LT15- ja LT20-sahoja käytetään suurempien tukkien käsittelyyn, jotka eivät mahdu SLP-linjalle. LT20 on varustettu tietokonepohjaisella mittalaitteella ja hydraulisella tukkien käsittelyllä, jotka minimoivat käyttäjäntyötä, kun taas LT15 on tukkien manuaaliseen sahaamiseen tarkoitettu saha.

PSW Parawood on hyvä esimerkki siitä, kuinka tulevaisuutta ajattelevat thaimaalaiset yhtiöt voivat parhaiten hyödyntää maassa olevien sahojen olosuhteita. Nykyaikaiset sahat tuottavat paremman tuottoprosentin verrattuna perinteisillä laitteilla varustettuihin sahoihin ja tuottavat parempilaatuista puuta, paremman tuoton, vaativat vähemmän teknistä kunnossapitoa, kuluttavat vähemmän energiaa ja toimivat pienemmällä määrällä työntekijöitä.

 

Manually turning logs on the infeed. Optional mechanized turning is available.

 

The SLP line requires only 5 or 6 workers to operate.

 

The entire SLP line. Left to right - edger, resaw, SVS, TVS

 

Two-sided cants move on from the Twin Vertical Saw

 

The Twin Vertical Saw provides the primary breakdown.

 

Thin-kerf blades improve recovery and are cheaper and easier to maintain.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour.

 

The manual LT15 is an affordable all-purpose sawmill.

 

Pallets made from eucalyptus timber.

 

Nearby sights of Nong Khai.

 

Beyond the Mekong river lies the timber-rich Laos.

 

Locals enjoy the evening festivities on the Mekong waterfront.

 

* * *

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!