Sahatoimintaa puuovien tuotantoyrityksessä Indonesiassa

Sawmilling at a Wooden Door Production Business in Indonesia

 

Indonesian saariprovinssi Keski-Jaava on puuntyöstöteollisuuden keskus, jonka tuotteet tunnetaan kaukana maan rajojen ulkopuolella.

Keski-Jaavan pääkaupungissa Semarangissa sijaitseva PT Bogowonto Primalaras perustettiin vuonna 2000 puuosien valmistajaksi. Askel askeleelta investoimalla laitteisiin ja innovatiivisiin ratkaisuihin yritys on kasvanut merkittäväksi korkealaatuisten puisten ovien valmistajaksi, joka toimittaa tuotteitaan Eurooppaan, Yhdysvaltoihin, Australiaan ja paikallisille markkinoille. Nykyään Bogowonto Primalaras on erikoistunut massiivipuisiin ulko- ja sisäoviin sekä puolimassiivipuisiin ja paloluokan oviin, ja sen kuukausittainen tuotantokapasiteetti on yli 25 000 ovea.

"Teemme kaikki puuntyöstötoiminnot täällä", sanoo T&K-päällikkö Kawabe Dwi Hatmojo. "Aloitamme tukkien korjuusta, lajittelemme materiaalin puutavarapihallamme, sahaamme, sitten kuivaamme sahatavaran ja valmistamme komponentit". Sitten on vielä kokoonpano, pinnoitus ja pakkaus."

 

 

Yli 20-vuotisen historiansa aikana Bogowonto Primalaras on kerännyt runsaasti kokemusta trooppisen puutavaran käsittelystä. Yritys aloitti Bangkirai-puun työstämisen vuonna 2001 ja lisäsi vähitellen paikallisia puulajeja, kuten Meranti, Kempas, Merbau, valkotammi, mänty, tiikki, pähkinä ja leppä. Nämä puulajit ovat suosittuja kaikkialla maailmassa erinomaisten ominaisuuksiensa, kuten kauniin tiheän rakenteensa vuoksi, jossa ei ole huokosia ja sulkeumia, mikä on välttämätöntä massiiviovien rakentamisessa. Puu on myös erittäin kestävää, kestää lahoa ja hyönteisiä, ja jotkin puulajit, kuten esimerkiksi tiikki, eivät pala, mikä on tärkeää paloluokiteltujen ovien valmistuksessa.

"Kaikki työstämämme puutavara on peräisin laillisista ja kestävistä metsistä", Kawabe sanoo.

Trooppisten puulajien työstämiseen tarvitaan sahoja, jotka tarjoavat tarvittavan tuottavuuden ja korkean tuotoksen, jotta mahdollisimman vähän arvokasta puuta muuttuu sahanpuruksi.

 

 

"Kuulimme Wood-Mizerista ensimmäisen kerran internetissä", Kawabe kertoo. "Sitten löysimme lisää tietoa YouTubesta. Ja sitten käännyimme niiden kumppaneidemme kokemusten puoleen, jotka ovat jo käyttäneet Wood-Mizer-laitteita."

"Tajusimme, että Wood-Mizerilla on hyvä historia. Minusta tuntuu myös, että Wood-Mizerin koneiden laatu on parempi ja valikoima on laajempi kuin kilpailijoilla", Kawabe selittää.

"Keräämiemme tietojen perusteella päätimme, että Wood-Mizerin LT40- ja SVS-vannesahat olisivat paras valinta tuotantomme kannalta."

 

 

Vuonna 1982 perustettu Wood-Mizer on maailman johtava vannesahateknologian valmistaja. Yrityksen tuotantokeskukset Yhdysvalloissa ja Euroopassa ovat valmistaneet jo yli 100 000 sahaa, jotka toimivat nykyään kuudella mantereella. Merkittävä osa näistä koneista on LT40-sahamallia. Mikä tekee LT40-sahamallista niin erityisen?

"Ohutterätekniikka!" - Wood-Mizerin Indonesian edustajat Richard Soegitano ja Kenny Rahardo vastaavat yhteen ääneen.

"Wood-Mizer-sahoissa käytetään kapeita vannesahanteriä, jotka tuottavat puuhun ohuimmillaan vain 2 mm:n ohuen sahausuran. Tämä tarkoittaa, että muihin sahausmenetelmiin verrattuna jokaisesta tukista saadaan enemmän valmista tuotetta ja vähemmän sahanpurua", Richard Soegitano selittää.

"Kun otetaan huomioon trooppisen puun korkeat kustannukset, tämä on Bogowonto Primalarasille merkittävä säästö, sillä saanto on yhden laudan enemmän tukkia kohden", Kenny Rahardo lisää.

 

 

"He valitsivat LT40 Remote -vaakavannesahan. Tällä koneella yksi käyttäjä ohjaa kaikkia toimintoja erilliseltä ohjauspaneelilta käsin. Kauko-ohjaus vaikuttaa myönteisesti sahan kokonaistuottavuuteen, koska käyttäjä työskentelee mukavammin ja väsyy vähemmän", Kenny Rahardo toteaa.

"Sahaamme tukit LT40:llä ja särmäämme laudat SVS-pystysahalla", Kawabe selittää. "Huomaamme, että Wood-Mizerin sahoilla saamme loistavaa puutavaran laatua ja saantotuloksia."

 

 

Useiden työtuntien tukkivarasto varastoidaan LT40-sahan läheisyydessä olevalle tukkiannostelijalle, ja koneen hydraulisten varsien avulla tukit ladotaan yksi kerrallaan sahauspöydälle. Tämän jälkeen käyttäjä tasaa tukin hydraulijärjestelmän ohjaimien avulla tukin tasaajia käyttäen ja kiinnittää sen keskipuristimella. Tarvittava lautapaksuus ohjelmoidaan ohjauspaneeliin elektronisen Setworks-ohjelman avulla. Käyttäjä kytkee moottorin päälle, ja sahapää alkaa sahata tukista yhden laudan. Kun sahapää palautuu takaisin, se irrottaa tämän laudan sahauspöydältä. Toimenpide jatkuu, kunnes tukki on kokonaan sahattu. 

LT40-sahan jälkeen särmäämättömät laudat siirtyvät SVS-pystysahalle, jossa on rullapöydät lautojen syöttöä ja poistoa varten. Yksi työntekijä syöttää särmäämättömän laudan sahalle ja toinen ottaa valmiin särmätyn laudan ja varastoi sen pinoon. Sahan toimintaan osallistuu yhteensä viisi henkilöä.

 

 

"Turvallisuuden kannalta tärkeintä on, että Wood-Mizerin koneiden käyttö auttaa meitä pitämään työntekijämme terveinä ja turvallisina", Kawabe korostaa. "Wood-Mizer valmistaa huipputeknisiä laitteita, jotka ovat paljon turvallisempia kuin perinteiset sahat. Myynnin jälkeisessä palvelussa ei ole minkäänlaisia ongelmia. Paikallinen Wood-Mizerin toimisto jatkaa aktiivista yhteistyötä kanssamme."

Wood-Mizer valmistaa laitteiden lisäksi myös sahanteriä ja leikkuutyökaluja. Koska Bogowonton molemmat sahat käyttävät kapeita vannesahanteriä, ne käyttävät omaa terähuoltoa, joka perustuu Wood-Mizerin terän teroitus- ja harituslaitteeseen. Trooppisten lehtipuiden sahaukseen yritys tarjoaa 4/34-hammasprofiililla varustettua erikoisterää sekä 7/34-, 7/39- ja 7/47-profiililla varustettuja teriä, jotka on suunniteltu tiheiden lehtipuiden sahaamiseen tehokkailla moottoreilla varustetuilla sahoilla. Yleisesti ottaen lehtipuuta käsiteltäessä hammastuksen "vasen-oikea-suora" on oltava minimaalinen. Oikea ja vasen hammas on tarkoitettu puun sahaamiseen, kun taas suora hammas poistaa sahanpurun sahausraosta.

 

 

"Tällä hetkellä sahauskapasiteettimme on noin 20 kuutiometriä päivässä, mikä on optimaalinen kapasiteetti, joka tarvitaan 25 000 oven tuottamiseen kuukaudessa."

"Yksi PT Bogowonto Primalarasin tunnusmerkeistä on, että asetamme aina etusijalle tuotteiden laadun", Kawave sanoo. "Yrityksemme on ISO 9001-2015 -sertifioitu ja hankkii puutavaraa SLVK- ja FSC©-sertifioiduista lähteistä. Pyrimme ylläpitämään korkealaatuisia standardeja."

 

 

"Tulevaisuudessa PT Bogowonto Primalaras aikoo innovoida vielä enemmän valmistusta. Aiomme automatisoida toimintoja ja lisätä tehokkuutta."

Maailman neljänneksi suurimpana maana, jonka pinta-alasta 60 prosenttia on metsää ja jossa kasvaa arvokkaita puulajeja, Indonesia on viime vuosikymmeninä edistynyt pitkän aikavälin kestävän metsänhoidon kehittämisessä. Innovatiivisia käytäntöjä ja tehokkaita laitteita käyttävät puuntyöstöyritykset, kuten Bogowonto Primalaras, tekevät oman osansa Indonesian vihreän aarteen säilyttämiseksi, joka on itse asiassa arvo koko planeetalle.

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!