Wood-Mizer MS500 - Monipuolinen pöytäsirkkeli, jossa on levysahan toiminnot

Wood-Mizer Introduces Versatile MS500 – Circular Table Saw with Panel Saw Features
26.07.2023

 

Vastauksena alan kasvavaan kysyntään kehittyneiden puusepäntyökalujen suhteen Wood-Mizer laajentaa puuntyöstömallistoaan erittäin toimivalla pöytäsahalla - Wood-Mizer MS500:llä. Tämä ammattikäyttöön tarkoitettu työkalu on eurooppalaisten insinöörien ja kokeneiden puuseppien yhteistyön tulosta. Se on kehitetty vastaamaan pienen ja keskisuuren puutyöverstaan jokapäiväisiin tarpeisiin mitä tulee erilaisten puulevyjen tehokkaaseen sahaamiseen.    

Wood-Mizer MS500 -pöytäsahassa on tehokas, valurautarungon suojaama sahausyksikkö, piirtoterä ja ohjainrullien varaan rakennettu liukupöytä, joka on mielenkiintoinen vaihtoehto suuremmille levysahoille, joissa on täysikokoiset alumiiniset liukupöydät. MS500 soveltuu erinomaisesti keskikokoisten huonekalulevyn palojen sahaamiseen; täysikokoisten levyjen sahaamiseen suositellaan kuitenkin käytettäväksi levysahaa, esimerkiksi Wood-Mizer MS750:tä. 

 

 

MS500 on pienikokoinen kone, jossa sahausparametrien säätö on helppoa, sillä pääterän korkeutta ja kulmaa säädetään käsipyörillä, joissa on tarkat lukemat antavat mittarit. Tarkka sahausleveys ja -pituus luetaan kohtisuorassa ja samassa suunnassa olevien suurennuslasilla varustettujen analogisten mittareiden avulla. Ne voidaan korvata elektronisilla lukulaitteilla, jotka mahdollistavat erittäin tarkat mittaukset jopa 0,1 mm:n tarkkuudella. 

MS500-pöytäsaha on varustettu laadukkaalla liukumekanismilla, joka toimii samansuuntaisesti ja kohtisuoraan, mikä helpottaa sekä materiaalin asettamista työpöydälle että tehokasta sahaamista. Hyväksi todettuihin ratkaisuihin perustuva apupöytä lisää vakautta vaativia materiaaleja työstettäessä.  

Undercut-terä, joka tunnetaan myös nimellä "scorer", on täysikokoisista levysahoista lainattu ratkaisu, joka mahdollistaa materiaalin siistin ja tarkan leikkaamisen. Pääpyöröterän vaihtamiseksi tai ”scorerin” poistamiseksi riittää, että irrotat yläkannen ja avaat pienen magneettilevyn, jotta pääset käsiksi pääterän pika-asennusjärjestelmään. Piirtoterän korkeus on säädettävissä ja se voidaan kätevästi laskea alas, jos sitä ei tarvita.  

 

 

MS500:n keskeinen osa on halkaisijaltaan enintään 400 mm:n pyöröterä, joka toimii joko 3500 tai 4500 rpm:n nopeudella ja jota voidaan säätää manuaalisesti vaihtamalla vetohihna karan hihnapyörien välillä. MDF-levyn sahaamiseen suositellaan viiltosahanterän käyttöä ja 3500 rpm:ää, massiivipuun sahaamiseen vastaavasti 4500 rpm:ää, ilman undercut-terän käyttöä.    

MS500-pöytäsaha toimitetaan tehtaalla säädetyllä työpöydällä, mutta asetukset on mahdollista säätää yksilöllisesti. Pääterä, jota käytetään 6 kW:n moottorilla, ja undercut-terä, jota käytetään 0,75 kW:n moottorilla, on sijoitettu valurautaiseen kehikkoon, joka voi liikkua ylöspäin korkeussäätöä varten ja jota on mahdollista kallistaa sahauskulman muuttamiseksi (välillä 0-45 astetta). Valurautainen työpöytä lepää neljän pultin varassa, jotka mahdollistavat tarkan säädön.   

Puuntyöstökoneiden työpöytien ja leikkuuyksiköiden valmistuksessa käytettävä valurauta hankitaan yksinomaan tunnetuilta toimittajilta. MS500:n tuotantoprosessissa käytetty valurauta on taottu ja työstetty eurooppalaisissa valmistusyrityksissä. Se on vakainta ja kestävintä raskaaseen työhön, ja se mahdollistaa paremman kestävyyden muodonmuutoksia ja tärinää vastaan.   

 

 

Sahanpurun ja lastujen tehokas poisto on mahdollista suoraan sahausyksikköön sijoitetun 125 mm leveän poistoaukon avulla ja terän suojavarressa olevan 100 mm leveän lisäulostulon avulla. Jotta MS500-pöytäsaha toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, on suositeltavaa yhdistää se johonkin Wood-Mizer MES -purunpoistojärjestelmään.  

Turvallista ja mukavaa työskentelyä varten MS500-pöytäsahassa on pääterän suojakilpi, johon on kiinnitetty pyörät helppoa materiaalin syöttöä varten ja jossa on lisäksi nostomekanismi. Suojakilpi mahdollistaa myös tehokkaan sahaamisen 45 asteen kulmassa.  

Käyttöpaneeli koostuu pääterän kytkimestä, undercut-karan kytkimestä, moottorin nopeuden merkkivaloista ja hätäpysäytyspainikkeesta.

MS500-pöytäsahan ovat suunnitelleet eurooppalaiset insinöörit, ja se valmistetaan kokonaan laadukkaista materiaaleista eurooppalaisissa tehtaissa. Alkuperäinen tekninen suunnittelu ja edistyksellinen tuotantoprosessi takaavat häiriöttömän toiminnan moniksi vuosiksi.    

 

 

Jotta voisit sahata tehokkaasti ja tuloksellisesti kaikenlaisia huonekalulevyjä, puulevyjä tai massiivipuuta, suosittelemme valitsemaan sopivan leikkuuterän Wood-Mizer TOOLS -luettelosta. Laaja valikoima pyörösahoja ja piirtoteriä täydentää täydellisesti puuntyöstökoneiden valikoimaa, joka on kehitetty valmiiden tuotteiden valmistamiseen erilaisista puumateriaaleista. 

Katso lisätietoja MS500-levysahasta ja muista puuntyöstölinjan tuotteista viralliselta verkkosivustoltamme, tai ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjäksi.

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!