Artikkelit

Eläkkeellä oleva insinööri sahaa ja työstää puuta Ranskan Alpeilla

Henri Kurzaj on puolalaistaustainen mutta ranskalainen yrittäjä, joka on työskennellyt puun parissa jo melkein kuusi vuotta. Hänen yhtiönsä, Forest-Ethik, keskittyy paikallisesta puusta suunniteltujen ja valmistettujen puuesineiden tuotantoon.

Metsäpaloista taloudelliseen elpymiseen: Kuinka Wood-Mizerin saha auttaa italialaisen kylän jälleenrakentamisessa

Neljä vuotta Italian ja Ranskan rajojen välissä sijaitsevan Val di Susan laakson metsäpalojen jälkeen paikallinen La Forestan osuuskunta hoitaa metsän kärsimiä vaurioita lisäämällä puun arvoa kaikin eri tavoin.

Puuleluautojen rakentaminen ”Operations Christmas Child” -hanke Yhdysvalloissa

Yli 50 vuotta sitten Postemanin perhe Yhdysvaltojen Länsi-Michiganissa osti neljä hehtaaria metsää. ”Joitakin näistä hybridipoppeleista istutin 30-35 vuotta sitten,” Ken kertoo. ”Mutta viime vuoteen asti en tiennyt, miksi olin ne oikeastaan istuttanut.” Viime vuonna Ken rakensi 10 000 puista leluautoa tilallaan kaadetuista hybridipoppeleista ja strobusmännyistä. Kysyt - miksi hän teki sen? Tietenkin Operation Christmas Child -kenkälaatikoita varten!

Puuntyöstön opettelu Wood-Mizerilla Ruotsissa

Joka kerta, kun ruotsalainen yrittäjä David Virén valmistaa laudan Wood-Mizer-höyläkoneellaan, hänestä tuntuu kuin olisi saanut uuden oppitunnin puusta. ”Puun työstäminen on muutakin kuin vain työtä. Se on oppimisprosessi, josta voi saada paljon tyydytystä”, hän selittää.

Valeakaasian sahaaminen Unkarissa

Ei kulunut kauankaan siitä, kun Kolumbus oli löytänyt uuden maailman ja kun eurooppalaiset alkoivat tilata puutarhoihinsa eksoottisia amerikkalaisia kasveja. Vuonna 1601 Ranskan kuninkaan Henri IV:n kuninkaallinen puutarhuri istutti pienen valeakaasian taimen. Nyt 420 vuotta myöhemmin tämä puu on Pariisin vanhin!

Vanhojen luostareiden entisöinti Bulgariassa Wood-Mizerin sahoja käyttämällä

Vuonna 1158 perustettu Bulgarian Etropolessa sijaitseva ortodoksinen Varovitetsin luostari muuntui keskiaikana hengellisen tiedon aarreaitaksi, jossa munkit kopioivat käsin liturgisia kirjoja. Luostaria entisöidään parhaillaan Wood-Mizerin kahden sahan avulla tarkoituksena entisöidä luostari tarkalleen alkuperäiseen asuunsa.

Puolalainen yrittäjä luo yksilöllisiä huonekaluja vanhasta puusta ja historiallisista rakenteista

"Luonto ilahduttaa meitä" – on perusperiaate Kamil Brodalle, joka toimii yrittäjänä Puolan Skarżysko-Kamiennassa. Kamil työskenteli rahoitusalan yrityksissä 20 vuoden ajan, kunnes hän päätti vihdoin toteuttaa puutöihin liittyvät unelmansa. Hänen yrityksensä OLD Mountains on perustettu tarkoituksena luoda huonekaluja ja jokapäiväisiä käyttöesineitä puujätteestä, johon yhdistetään terästä, betonia, lasia ja muita materiaaleja - yhdistävänä tekijänä Kamilin johtoajatus, jonka hän haluaa välittää asiakkailleen näiden ainutlaatuisten tuotteiden avulla.

Brittiläinen maanviljelijä käyttää LT-20 sahaa voittojen kasvattamiseen

Kymmenen viime vuoden aikana North Yorkshire Moorsissa asuva Henry Brown on menestyksekkäästi monipuolistanut toimintaansa ja tehnyt Grange Farmista kannattavamman tarjoamalla myös lomamökkejä ja myymällä puutavaraa, ja mäkisessä maastossa sijaitsevasta maatilasta on tullut kannattavampi hänen kasvavalle perheelleen.

Hirrenveistoyritys suuren hankkeen parissa

Uusi sauna rakennettiin Lonnan saarelle ja on nyt yksi esimerkki yleisten saunojen trendistä Helsingissä.

Puisten lusikoiden ja lautasten teko taidetta: Italialainen perhe ylläpitää perinteistä liiketoimeaan elossa

Perettin perheelle puu on yhtä oleellinen osa olemassaoloa kuin ilma tai vesi. Puu on ollut osa perheen toimeentuloa jo yli puoli vuosisataa ja osa perinteistä käsityöosaamista perheen asuinpaikkana toimivan laakson ihmisille.

Tuotteet 41 - 50 kokonaismäärästä 79

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!